Et kurs i mirakler

Om du er glad i å lese selvutviklingsbøker er jeg sikker på at du har lest noen bøker hvor forfatteren har hentet sin inspirasjon fra denne boken. Mange av de store formidlerne bruker Et kurs i mirakler som sin kilde.

Det var denne boken som gjorde Gabby Bernstein til Spirituel Junkie, andre store formidlere som bør nevnes er f.eks Marianne Williamson, Dr. Wayne Dyer, Louise Hay, Robert Holden, Neal Donald Walsh, Doreen Virtue ++++

Boken ble skrevet av Helen Schucman og ble utgitt i 1975. Helen jobbet som professor i psykologi ved Columbia-universitetes fakultet for leger og kirurger i New York. Hun hadde en ateistisk bakgrunn og jobbet i et prestisje tynget miljø hvor faglig anerkjennelse og status hadde stor betydning. Dette skapte et kaldt og upersonlig miljø, noe som Helenes leder så seg lei av. Han besluttet derfor å starte et prosjekt for å forbedre arbeidsmiljøet, og Helen ble satt til dette prosjektet sammen med sin kollega William (Bill) Thetford.

Da de gikk i gang med arbeidet begynte Helen å motta svært symbolske drømmer. Bill oppfordret henne til å skrive ned disse, og beskrive de underliggende bildene så godt hun kunne. Det var under denne skrivingen hun plutselig hørte stemmen som sa: "Dette er et kurs i mirakler". Det er slik denne boken starter. Senere har stemmen presentert seg som Jesus Kristus, og selv om boken bygger på psykoterapeutiske teknikker, bruker den en kristen terminologi. 

Det boken definerer som et mirakel er "en endring i vårt perspektiv fra frykt til kjærlighet". Boken gir oss noen dype innsikter i hvordan vårt sinn skaper frykt ved å tro på Egoets illusjoner, og hvordan vi skaper trygghet og kjærlighet ved å skrelle bort disse illusjonene og sitte igjen med den virkelige verden slik Gud skapte den. Bokens hovedhensikt er å lære oss og finne vår egen indre lærer.

Helen brukte 7 år på å skrive denne boken, som starter med en tekstbok på 656 sider, deretter kommen en arbeidsbok som består av 365 øvelser, en for hver dag ett helt år. Til slutt kommer en håndbok for lærere, som gir dypere forståelse for de som ønsker å lære bort denne visdommen videre.

Denne boken kom inn i livet mitt i 2014, og jeg har aldri greid å legge den fra meg etter dette. Denne boken som ofte kalles "De spirituelle bibel" har totalt endret mitt liv og mitt syn på verden. Denne boken danner nå grunnlaget i alle mine kurs og coaching tilbud. En gang i året starter jeg opp en kursgruppe hvor vi gjennom et helt år tar for oss alle 365 øvelsene + mye av kunnskapen fra tekstboken. Her finner du mer info om kurset: Et år med "Et kurs i mirakler"!

PS! Om du ønsker å kjøpe boken, så finnes den kun som ebok på norsk.Det ble for noen år siden besluttet at den ikke skulle trykkes opp på norsk mer, men du kan være heldig å finne en brukt utgave på bruktbok markedet. Boken finnes i salg som papirutgave på Engelsk og dansk, om du er fortrolig med disse språkene. Alt dette får du kjøpt på Amazon.com.