La ikke fortiden begrense hvordan du driver din business idag

Boken Et kurs i mirakler er et utmerket verktøy når det kommer til å endre det tankesettet som fortiden har gitt oss. Miljøet vi vokser opp i og opplevelser vi har underveis i livet er med å former oss til den vi er idag.  Det betyr at det også har vært med å forme det tankesettet vi har i dag.

Loven om Årask og Virkning sier:

"Den verden du ser er en virkning av din tanker, det er dine tanker som er årsaken til den verden du ser!"

Det ligger mye kraft i tankene våre, det er derfor viktig å være bevisst på hvordan du bruker dem. Trykk deg inn på videoen og hør hva mer jeg forteller om dette temaet.

"Hvis jeg ikke er et offer, hvordan skal jeg da se på dette?" Dette spørsmålet alene kan hjelpe deg å snu tankesettet ditt, og skape en fremtid som inneholder mer av det du ønsker deg! Det finnes ingen nøytrale tanker, alle tanker fører deg enten fremover eller holder deg tilbake. Alle tanker du har om andre vil enten føre deg nærmere konflikt eller nærmere kjærlighet. Å jobbe med tankene er trening som man aldri blir ferdig med. Tankene våre fungerer på samme måte som musklene våre, de trenger kontinuerlig trening hvis de skal holde seg sterke.

Den beste "gaven" Et kurs i mirakler gir oss, er å forstå hvor mye i livet ditt du faktisk styrer selv. Hvor mye av det du møter i hverdagen du selv kan bestemme over, bare ved å endre dine tanker.

Bli kjent med et kurs i mirakler

Kjenner du til boken Et kurs i mirakler (også kalt "de spirituelles bibel")? Boken er skrevet av Helen Schucman og ble utgitt i 1975. Siden den gang har den endret millioner av menneskers liv. Jeg leste den for første gang i 2014, og har ikke greid å legge den bort igjen etter dette.

Denne boken utfordrer mange trossystmer og kan derfor oppleves ganske tung å lese. Men alt den gjør med oss er til vårt eget beste, så den er absolutt verdt å jobbe seg igjennom.

Bokens misjon er å vise alle mennesker en vei inn til vår egen "indre lærer". Den skreller bort alle lagene med illusjoner som Egoet har fått oss til å tro på. Illusjoner om at vi f.eks ikke er bra nok, at vi er svake, eller maktesløse osv. Det vi sitter igjen med da, er en sannhet om oss selv som er både sterkere og mektigere enn vi tidligere har våget å drømme om.

Har du lyst til å bli bedre kjent med boken, så har jeg laget en video om den her:

Det finnes mange kjente forfattere og inspiratorer som er formidlere av denne boken. Hvis du er glad i selvutviklingsbøker er det stor sjans for at du har lest noen av deres bøker:

  • Marianne Williamson
  • Gabby Bernstein ( det var denne boken som gjorde henne til The Spiritual Junkie)
  • Robert Holden
  • Louise Hay
  • Dr. Wayne Dyer
  • Neal Donald Walch ++++++


Dette var en liten intro om boken, det vil komme flere blogger (vlogger) hvor du vil bli kjent med flere av temaene i boken!

Hvordan unngå å bli overstimulert?

Hvordan unngå å bli overstimulert?

En av utfordringene til oss høysensitive er at vi blir raskere overstimulert enn andre. Det er ikke så rart, alt vi opplever er forsterket i oss. Noen mener at vi opplever ting inntil 4-5 ganger forsterket i forhold til de som ikke har det høysensitive karaktertrekket. Vi tar inn flere og sterkere inntrykk og trenger derfor å bruke mer energi på å fordøye disse.

Dette trenger vi å ta hensyn til for å fungere godt både i hverdagen og i business. Jeg f.eks. elsker å være sosial, men er helt avhengig av en god porsjon alenetid for å fungere godt sosialt. For meg er det derfor viktig at jeg greier å prioritere denne alenetiden, noe som innebærer at jeg må sette noen grenser for mine nærmeste og trene dem opp til uavhengighet slik at jeg får rom til å dekke dette behovet.

Det handler egentlig om å spille på lag med kroppen, og forstå hvordan du fungerer slik at du får tatt vare på dine behov. Dette er spesielt viktig når du skal bygge business. For det krever blant annet at vi må prøve oss på mye nytt som vi aldri har gjort før. Det er mye av dette som kan ligge et godt stykke utenfor komfortsonen. Vi går inn i nye roller, og viser frem sider ved oss selv som vi ikke har vist til noen tidligere. Ettersom vi opplever alt forsterket betyr det at vi bruker mer energi på å gå utenfor komfortsonen enn andre gjør. Mange kan allikevel oppleve det som gøy og spennende å utfordre seg på denne måten, men vil ofte oppleve at det blir for tungt å stå i over tid. Og ender opp med å måtte trekke seg tilbake, bygge opp energien og psyken igjen før man på nytt bretter opp armene og gjør nye forsøk.

Det blir vanskelig å finne flyt og kontinuitet i det man gjør, når man jobber på denne måten. Løsningen er å ta deg tid til å bygge opp troen på deg selv og det du skal tilby dine kunder. Lære deg å verdsette det nivået du er på akkurat nå, og forstå verdien det har for dine kunder. Tillate deg å ta litt mindre steg om gangen slik at du får tid til å vokse deg inn i alt det nye du skal i gang med. Det du egentlig gjør da er å utvide komfortsonen, istedenfor å gå ut av den. Da vil du klare å stå løpet ut, og du vil få fin flyt og kontinuitet i det du gjør.

God selvfølelse og god selvtillit er noe som utvider komfortsonen vår. Men også spirituell trening, med tillit til Universets guiding er med å gir oss trygghet. Det er ikke tilfeldig at du er der du er i livet akkurat nå. Det er ikke tilfeldig at du har fått de erfaringene du har fått i livet. Det er ikke tilfeldig at du ble født høysensitiv. Alt er et samarbeid med Universet som startet lenge før du ble født. Det betyr at du har et stort og trygt "støtteapparat" i ryggen, som vil vise deg vei og støtte deg i det du gjør. Du er ikke alene, du trenger ikke å ta alle valg og avgjørelser alene. Ved å slippe Universet til, har du noen å støtte deg på som du alltid kan stole på. Gi tillit, kan ofte oppleves veldig skummelt, men jeg kan love deg det er det mest kjærlige og befriende du kan gjøre.

1 2 3 19