Unngå at frykten for å prestere holder deg tilbake

Er det noe du ikke gjør i businessen din idag fordi motet forsvant underveis? Eller er det noe du gjør i businessen din idag, men gjør det alt for sjeldent fordi du må psyke deg opp først?

Frykt er vel den største sabotøren vi står overfor og det som kan skape størst problem for businessen vår. Denne frykten er det mulig å gjøre noe med. Boken Et kurs i Mirakler lærer oss at all frykt kommer fra egoet. Ved å flytte fokuset bort fra egoet og over på vår storhet i stedet, kan vi bli kvitt denne frykten. I denne videoen deler jeg 3 tips/grep du kan gjøre for å minimere denne frykten:

Kort oppsummert, her er hva du gjør:

  1. Unngå å legge for mye i prestasjonen: Når du legger hele din egenverdi i prestasjonen, blir prestasjonen skremmende viktig. Da er det prestasjonen som er avgjørende for om du er verdig å bli elsket, godt likt, akseptert osv. Når du bygger opp egenverdien din rundt hvem du ER isteden, lærer du å elske deg selv, akseptere deg selv osv. Hva andre mener om deg da blir ikke så viktig. Da fjerner du mye av presset fra prestasjonen. 
  2. Snu fokuset: Frykten får oss til å søke innover mot våre egen litenhet, utilstrekkelighet osv. Det er Egoet som jobber med oss på denne måten. Flytt heller fokuset over på hvordan du kan hjelpe andre. Uansett hvor liten du føler deg, vil det ALLTID være noe du kan bidra med. Ved å fokusere på det, vil denne kilden med ting du kan bidra med gradvis vokse seg større og større.
  3. Unngå fordømmelse: Har du tatt deg tid til å gå i dybden denne frykten, virkelig prøvd å finne svar på HVA det er du er redd for? Svaret er ofte frykten for hva andre skal si og mene, frykten for å skuffe noen, frykten for at andre skal le av deg, eller snakke stygt om deg bak din rygg, osv. Hvis ditt publikum virkelig hadde vært alt det som frykten din sier, ville de jo vært blant verdens værste mennesker. Det er de IKKE! Det er frykten som får oss til å fordømme vårt publikum på denne måten. Det publikum egentlig ønsker fra deg er kjærligheten din! De vil at du skal like dem akkurat slik de er, med alle sine utfordringer og skavanker ønsker de fortsatt at du skal akseptere dem og like dem akkurat slik de er. Når du flytter fokuset din over på det, vil frykten forsvinne!

Jeg anbefaler deg å se videoen der får du det forklart mer detaljert enn i denne oppsummeringen. Håper disse grepene kan være til hjelp, del dem gjerne med andre du tror de kan være til nytte for!