Livet er ikke bare burde burde!

Er jeg bra nok?   Er jeg flink nok?  Jobber jeg hardt nok?  Vil jeg bli likt nå?  Er jeg verdig å bli elsket?

Jeg leste en bok for en tid tilbake om en suksessfull og velstående forretningsmann som plutselig bare sa opp jobben, solgte alt han eide og reiste langt inn i den Indiske fjellheimen, hvor han levde som munk i 3 år. (Munken som solgte sin Ferrari)

Av og til er det veldig lett å forstå denne mannen. Lysten til å få trekke seg unna alle kravene, forpliktelsene, forventningene og alle «burde burdene» som samfunnet har til oss. Og bare få lov til å «være MEG»!

Men har du tenkt på hvem er det egentlig som stiller disse kravene til oss? Hvem er egentlig denne «Samfunnet»?

160H

Består ikke samfunnet egentlig av MANGE mennesker med ulike meninger, holdninger og verdier? Mennesker med ULIKE krav og forventninger? Det betyr at det alltid vil finnes noen som vil kritisere oss, og ikke synes vi er bra nok, uansett hva vi gjør. Mens andre evner å akspetere og verdsette oss akkurat slik vi er. Og det handler egentlig ikke om hvordan JEG ER, men om hvordan DE ER. Noen har negativt fokus til det de møter, mens andre har et positivt fokus til det de møter.

Det betyr også at det er UMULIG å tilfredstille ALLE! Men hvem lytter vi til?

Det er kanskje akkurat det å tilfredstille ALLE, vi Snille Piker prøver på. Vi er samvittighetsfulle og sensitive sjeler, som kan oppleve det ganske smertefullt å bli kritisert eller uverdig behandlet. Og vi vil derfor prøve å unngå det for alt i verden. 

Tenk om vi bare kunne være akkurat slik vi ER, og føle at det er BRA NOK!

Vi kan faktisk det. For alle disse forventningene er egentlig bare «FØLELSER», som «noen» (Samfunnet?) har gitt oss. Og følelser kan vi endre på, spesielt ved å jobbe med SELVFØLELSEN! Andres MENINGER er ikke mer riktige enn dine, selv om de roper høyere enn deg. Andres VALG, SMAK eller PRIORITERINGER er ikke mer riktig enn dine, selv om de prøver å overbevise deg om det.

HVA vi velger å føle om andres meninger/holdninger er noe vi kan trene på. Hvis du vil, kan du helt GRATIS delta på noen treningsvideoer jeg laget nettopp om dette:

Skjermbilde 2016-05-24 kl. 12.23.56

Håper du vil like videoene!

Klæm fra Turid

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: