Livet blir som du tror

Enten du tror det VIL gå bra eller du IKKE tror det går bra, vil du mest sannsynlig få rett. Hva vi TROR, påvirker hvilken innstilling vi har til det vi møter i livet.

 

 

Mye av det vi opplever, er «farget» av ting vi har opplevd tidligere. Har du tidligere hatt negative opplevelser om noe du skal igjennom idag, forventer man gjerne at det blir negativt denne gangen også. Og svært ofte får man rett. Men hadde man forventet at denne gangen vil det bli helt annerledes, denne gangen går det kjempe bra, så hadde opplevelsen mest sannsynlig blitt mye bedre. Er man ikke bevisst på dette, blir det fort et mønster i oss som vi automatisk reagerer etter.

Her er noen eksempler: 

Mennesker som har blitt mye kritisert, blir etterhvert vant til å måtte forsvare seg. Forsvare det man gjør, tror og mener. Og man møter livet med forsvarsverket på. Så lenge dette forsvarsverket er på, vil man fortsette å oppleve ting man trenger å forsvare seg mot. 

Et menneske som har hørt/lest store mengder med «advarsler» og «skremsels propaganda» vil naturlig se en farligere verden enn andre. Og føler behov for å ha strengere sikkerhetsregler og ta færre sjanser enn andre. Og tiltrekker seg oftere farlige situasjoner, som gir dem «bevis» på at verden er farlig.

Mennesker som har opplevd mobbing, overtramp, nedlatenhet, er vant til å ende opp som et offer. Og har lett for å ende opp som et offer igjen, som følge av det mønsteret man havner i.

Dagens affirmasjon hjelper oss å bryte dette mønsteret, slik at vi kan oppleve verden UTEN å være farget av det vi har opplevd tidligere. Jeg tror at den verden vi ser da, er en mye «riktigere» versjon av virkeligheten enn den verden vi ellers ser.

 

 

Av og til møter jeg mennesker som er veldig kritiske til det jeg tror på, mener, har erfart osv. Og i møte med dem har kroppen min veldig lyst til å sette opp et forsvarsverk, slik at det ikke skal gjøre så smertefullt å møte dem. Samtidig så vet jeg at nettopp dette forsvarsverket, vil gi de KJEMPE lyst til å «angripe» meg. Men når jeg greier å møte dem med en fullstendig overbevisning om at «Verden er et vakkert sted, som vil meg vel». Så forstår jeg at det skal komme noe godt ut av møte med disse menneskene. Det er faktisk disse menneskene som «trener meg sterkere». Det er disse menneskene som «lærer meg» å sette grenser for andre. Og stå sterkt i den jeg er og tror på, til tross for at ikke alle greier å akseptere det.

Men vi trenger å «overbevise» oss selv om at Verden er et vakkert sted, som vil meg vel. For å legge merke til denne treningen og indre veksten vi har, i møtet mennesker som pirker i sårene våre. Ellers kjenner vi bare smerte istedenfor vekst i møte med disse menneskene. Jo oftere du forteller deg selv At verden er et vakkert sted, som vil meg vel. Jo mer overbevist blir du. For det vi forteller oss selv ofte, begynner vi til slutt å tro på. Det er slik man endrer trosmønster.

Lykke til med treningen!

Stor klem fra Turid

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: