Kan man endre verden ved å endre sitt eget tankesett?

Kan man endre verden ved å endre sitt eget tankesett? Det er akkurat det vi skal trene på med denne ukens affirmasjon:

 

 

For et par uker siden blogget jeg om hva som skjer med oss når vi ser verden gjennom de sårene livet har påført oss, hvor lett vi da misforstår det vi ser. Den bloggen finner du her:  livet-blir-som-du-tror.

For å forklare dette tydeligere har jeg lyst til å dele ei historie med dere, om første gangen jeg hørte denne affirmasjonen: Er det ikke kjærlighet, så har jeg misforstått!

Det startet med at min sønn kom hjem fra skolen (tror han gikk i 5. eller 6. klasse), og fortalte at nå skulle de begynne på et nytt prosjekt. Det var et prosjekt om verdensrommet. I den forbindelse skulle de opprette et klasse-bibliotek. Så alle elevene måtte ha med ei bok om verdensrommet, som skulle plasseres i det biblioteket.

Vi har ingen bøker om verdensrommet, så jeg hadde ingen bok å sende med ham. Men Mamma da må vi ut å KJØPE ei bok, for alle MÅ ha med seg ei bok om verdensrommet, fikk jeg beskjed om av min sønn. Nå må du ha misforstått, prøvde jeg meg med. Det er helt sikkert bare de som HAR bok som skal ha med, og vi har jo ingen. NEI, læreren sa at hvis vi ikke har, så MÅ vi ut å kjøpe!

Jeg kjente jeg ble provosert. Skulle jeg ut å kjøpe ei bok som ingen av oss egentlig var interessert i å lese? Skal ikke skolen  være gratis? Dessuten har de et fint skole-bibliotek fra før. De kunne vel bare låne de bøkene de trengte der? Dessuten lå skolen i gang avstand ned til kommunens hoved-bibliotek, de kunne jo gå ned dit å låne bøker også! Slik satt jeg og hisset meg opp, og fordømte hele klasse-biblioteket. 

Da hørte jeg plutselig «den indre stemme» snakke til meg: Turid! Dette er ikke kjærlighet, da må du ha misforstått!

 

 

Jeg tror jo virkelig at verden er et vakkert sted, som vil meg vel. Men hva kunne jeg ha misforstått her? Jeg hadde jo virkelig hørt det jeg hørte. Og læreren hadde jo sagt det han sa. Hva var det å misforstå?

Heldigvis valgte jeg å høre på «stemmen». Så jeg roet meg ned, og sendte ei melding til læreren å spurte hvordan det var med denne boka. Var det bare de som har bok fra før som skulle ha med, eller må vi ut å kjøpe? Da fikk jeg til svar at det selvfølgelig var bare de som hadde bok hjemme fra før som skulle ha med. Men at han hadde tullet litt med noen av de andre elevene, og min sønn måtte ha overhørt det og trodd han mente alvor.

Verden var atter en gang et vakkert sted å være. Og nå virket plutselig det med klasse-bibliotek som en genial ide. Tenk så mye tid man sparer på å ha et slik bibliotek i sitt eget klasserom. Man slipper å lete blandt tusenvis av andre bøker. Man slipper å løpe bygge rundt, og man får brukt tiden mye mer effektivt.

Poenget med å dele denne historien er å vise at virkeligheten ofte er mye bedre enn vi tror. Det jeg trodde var sannheten, og opplevde som sannheten, var ikke sannheten. Jeg så en urettferdig verden, men virkeligheten var egentlig mye vakrere.

Alt vi fordømmer/er kritiske til, er egentlig ting vi har misforstått. Tenk f.eks. hvis du møter et barn med en uheldig adferd. Hvor lett er det ikke å tenke negativt om foreldrene og barneoppdragelsen til dette barnet? Men hvis dette er barnet til noen gode venner av deg, og du vet at de har det veldig tøft for tiden, så er det lettere å forstå hvorfor barnet oppfører seg som det gjør. Og man kan møte det på en mer forståelsesfull og kjærlig måte.

Alle mennesker bærer på en historie. Det er en grunn for at vi oppfører oss slik vi gjør, og det er en grunn for at vi reagerer på ting slik vi gjør. Jo mer vi forstår hverandres historie, jo lettere er det å se verden fra pluss-siden. Det er dette denne ukens affirmasjon trener oss på: «Er det ikke kjærlighet, så har jeg misforstått!»

Av og til trenger vi rett og slett å hente inn litt mer informasjon, før vi bestemmer oss for hva vi skal mene om det vi møter i livet. For å føle seg urettferdig behandlet er smertefullt. Å føle seg tråkket på, er smertefullt. Å føle seg utestengt, er smertefullt. Osv. Det er så mange av misforståelsene som oppleves smertefulle, og som gir oss mange unødige bekymringer og stjeler masse energi fra oss. Derfor trenger vi denne affirmasjonen, som kan gi oss et mer kjærlig syn på verden.

Størst av alt er kjærligheten!

Klem fra Turid

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: