Hvorfor er tilgivelse viktig?

Jeg sitter fortiden å jobber med et fordypningskurs i Tilgivelse (kurset kommer som Bonus i online-kurset Livet Elsker Deg), og fikk veldig lyst til å blogge litt om det 🙂 .

Hvilke erfaringer og tanker har du rundt begrepet Tilgivelse? Det er kanskje ikke noe man vanligvis går rundt å tenker så mye på, samtidig vil jeg tro at vi alle har lærte å si unnskyld når vi har gjort noe galt. Det er jo en måte å be om Tilgivelse på. For meg er tilgivelse en måte å få fred på, oppnå indre ro. Når vi opplever ting vi IKKE greier å tilgi, er det akkurat som om disse sakene ligger med «repeat-knappen» på. De dukker opp i tankene våre på nytt og på nytt, og tar mye av vår fokus og energi. Å tilgi er å få en avslutning på disse opplevelsene, bli følelsesmessig ferdig med dem. Da slipper vi at de dukker opp i tankene våre på nytt og på nytt.

begrave

Å Tilgi betyr allikevel ikke at man godtar det som skjedde, for som oftest handler det jo om at noen har gjort oss vondt på en eller annen måte. Og dessverre er det veldig sjeldent noen kommer å sier unnskyld til oss.

Det som ikke tar livet av oss, gjør oss sterkere!

Tilgivelse handler om å vokse seg sterk i smerten, og gi mer fokus til styrken enn til smerten. For det du har fokus på er det som vokser seg større. Så lenge vi bare ser smerten, får den masse fokus, og får dermed veldig stor betydning i livet vårt. Når vi bevisst fokuserer på styrken isteden, er det DEN som vokser. Da får vi mer avstand fra smerten, og den får mindre og mindre betydning for oss. Smerten de påførte oss blir frøet de plantet, som fikk oss til å spire og tilslutt blomstre som menneske. Følelsesmessige smerter er egentlig vokse-smerter!

En solfylt sommer-klem fra meg 🙂 Turid

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: