Hvordan vandre ut av komfortsonen?

Vi mennesker søker oss naturlig til det som er trygt og godt. Det er behagelig å være i komfortsonen, det er et sted vi kan hvile oss og dyrke det vi allerede kan. Men det er lite utvikling i komfortsonen, og blir vi værende der for lenge kan det bli ganske kjedelig. Vi stagnerer utviklingsmessig, og etterhvert forsvinner troen på oss selv og våre evner. Fordi de evnene vi ikke bruker, mister vi etterhvert troen på at vi faktisk har i oss.

Har du noen gang tenkt igjennom hvor ofte du føler på frykt for noe, uten egentlig å være i fare? Frykt for å såre noen? Frykt for å ikke rekke det du skal? Frykten for hva andre skal tenke og tro om deg? Eller frykten for at noen skal tenke » Hvem er det hun innbiller seg at hun er»?

Det handler om hvilke trosmønster vi har i oss. Dvs hvilke overbevisninger vi har om hvordan ting er eller fungerer. Noen er f.eks vokst om med en overbevisning om at man ikke skal være til bry, mens andre er vokst om med en overbevisning om at man må stå på og kjempe for alt man ønsker å seg i livet. Disse 2 personene vil ha ganske så ulike grenser for hva som er tillat og hvordan man ikke bør være. De vil ha ulike grenser for hva som er utenfor og innenfor komfortsonen.

Slike overbevisninger eller trosmønster skaper grenser i oss. Frykt som gjør det vanskelig å vandre ut av komfortsonen, og kanskje til og med holder oss tilbake fra å realisere drømmene våre. Ønsker du å vandre ut av komfortsonen, er det viktig å gjøre noe med de trosmønstrene som skaper begrensninger for deg.

Går du med en drøm om å starte egen business? Eller er du allerede i gang? Her vil jeg vise deg hvordan du jobber for å endre trosmønster som vil holde deg tilbake fra å komme godt i gang.

  1. Bli bevisst på HVILKE mønster/overbevisninger som holder deg tilbake
  2. Bruk AFFIRMASJONER* til å endre disse, til mønster/overbevisninger som er fordelaktig for deg!

* Det du hører mange nok ganger, vil du til slutt tro på. Affirmasjoner er positive setninger du gjentar for deg selv, til det blir en overbevisning.

  • Negativt mønster: Jeg må ikke være for selgende, da vil folk bli sure og synes jeg er plagsom!
  • Positivt mønster: Nå må folk begynne å verdsette det jeg gjør og det jeg tilbyr!

  • Negativt mønster: Tenk om jeg ikke mestrer dette? Kanskje dette ikke er noe for meg? (Hvem er det jeg innbiller meg at jeg er?)
  • Positivt mønster: Det fins en løsning for alt, og jeg stoler på min evne til å finne løsninger! Jeg er trygg!

  • Negativt mønster: Tenk om ingen vil kjøpe av meg? Det blir sikkert vanskelig å finne noen som vil ha det jeg tilbyr!
  • Positivt mønster: Kundene kommer lett til meg. Verden er full av mennesker som trenger det jeg kan tilby! Folk ønsker seg løsninger og blir glade for at jeg viser dem de løsningene jeg kan tilby dem.

Kan du kjenne deg igjen i noen av disse mønstrene? Nå har du muligheten til å endre dem. Skriv ned de affirmasjonene du kjenner at du trenger. Gjenta dem for deg selv så ofte du kan. Jo flere ganger du gjentar dem, jo raskere går det å endre disse tankemønstrene. Tren deg på å si dem med overbevisning. Om du synes det er vanskelig i starten, ikke gi opp! Stol på at det vil gå lettere etterhvert. Det er helt naturlig at hjernen gjør motstand i starten, du prøver tross alt å overbevise han om noe som strir mot det han tror på idag!

Når tankemønstret er endret, vandrer du med letthet ut av denne komfortsonen. Fordi da oppleves det som trygt og godt å fungere på denne måten.

Lykke til med treningen! Del gjerne tipset med andre som trenger det!

Klem fra Turid

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: