Hvordan unngå å bli et offer for sensitiviteten?

Høysensitive mennesker er født med noen styrker og evner som virkelig har et stort fortrinn når man skal jobbe med andre mennesker. Allikevel opplever jeg at de fleste som tar kontakt med meg gjør det fordi de opplever det som belastende å være høysensitiv. I denne bloggen skal jeg forklare så enkelt jeg bare kan, om hva som egentlig skjer.

Om du er en veldig løpsstek person, så har du en flott styrke der. Forvalter du den riktig så kan du ende opp som verdensmester i løping. Hvis du ikke forvalter den riktig, kan du derimot ende opp som overtrent, med f.eks betennelser i beina og alle de begrensninger som hører med til det. Det er dette som ofte skjer i forhold til våre styrker som høysensitive, vi har ikke lært å begrense oss og "overforbruker" evnene og styrkene våre. Da vil det oppleves som belastende å være høysensitiv.

En av styrkene til høysensitive er empati. Det er en fantastisk styrke å ha, spesielt når du jobber med andre mennesker. Det gir deg et stort fortrinn i forhold til å forstå andre mennesker. Men om du hele tiden gir så mye av deg selv at du aldri finner rom for dine egne behov, vil du gang på gang ende opp som et offer for denne styrken og det vil oppleves belastende.

Vi vil så gjerne at alle mennesker skal ha det godt, men "glemmer" å inkludere oss selv i det ønsket. Det å inkludere oss selv når vi bruker styrkene våre er nøkkelen til god balanse, og den store forskjellen på om du opplever høysensitivitet som belastende eller om du tillater deg å blomstre i disse styrkene. Alle mennesker er skapt likeverdig men hvis du glemmer å inkludere deg selv, behandler du deg selv som en mindreverdig.

Vi høysensitive er mennesker som er født med et nervesystem som fungerer bedre enn hos andre. Det betyr at alt de andre senser, senser vi ennå sterkere. Alle mennesker kan f.eks få dårlig samvittighet, som høysensitiv kommer du til det punktet mye tidligere. Ingen liker å se andre mennesker lide, bli skuffet eller lei seg. Mens andre kan oppleve det ubehagelig, kan høysensitive oppleve det som direkte smertefullt å se andre lide. Vi kan derfor ofre mye for å slippe og oppleve denne smerten. Det er da vi kan finne på å gi av tiden vår når vi egentlig ikke. har tid. Gi av energien vår, når kroppen skriker etter hvile. Si ja til å hjelpe andre når du har egne prosjekter som burde vært prioritert først, osv.

Omsorgsfull og hjelpsom er styrker som ligger i vår natur, og er en viktig bit i hva som gjøre livet vårt meningsfylt. Tenk hvilken gavepakke det er for menneskene rundt deg, å få leve med en som har høy empati, er hjelpsom, omsorgsfull og forståelsesfull. Som høysensitiv har du en stor porsjon av styrker som verden der ute virkelig trenger. Bruk av de styrkene på deg selv også. Vis forståelse overfor hvilke behov kroppen din og sjelen din trenger. Når du selv får påfyll, har du mye mer å gi til andre. Du får dyrket dine styrker, uten at det går på bekostning av DEG!