Hvem styrer livet ditt?

Da jeg var på vei mot utbrenthet, hadde jeg et barn med dårlig søvnmønster. Noe som betydde mange våken netter og lite søvn. Etterhvert som permisjonstiden tok slutt og jeg var tilbake i full jobb, ble dette svært slitsomt. Mangel på søvn gav meg mange bekymringer, og noen ekstra grå hår. Bekymringene rundt søvnmangelen tok etterhvert stor plass i livet mitt. Helt til jeg ble bevisst på hvor mye energi jeg faktisk brukte på å bekymre meg over søvnmangelen. Jeg oppdaget at disse bekymringene stjal mye mer energi fra meg, enn selve søvnmangelen selv. Så jeg bestemte meg for å bare stole på at jeg fikk den søvnen jeg trengte. At kroppen min kunne leve fint på de timene med søvn den fikk. Slik fikk jeg tettet en stor energi lekkasjen jeg hadde på den tiden.

 

 

Dere som har fulgt meg ei stund, vet hvor glad jeg er i visdomsord. Jeg må allikevel ærlig innrømme at jeg aldri hadde trodd jeg skulle bruke visdomsord fra en sjørøver ?, men her er han faktisk inne på noe veldig viktig. Det er ikke alt vi møter i livet som vi kan gjøre noe med, men vi kan alltid gjøre noe med hva vi tenker og føler om det vi møter.

Av og til er det mulig å finne løsning på problemet, av og til er det mulig å komme seg ut av det på en eller annen måte. Jeg trodde så absolutt det var tilfelle hos oss. Jeg pratet derfor med mange andre småbarnsmødre og hentet tips fra dem. Jeg fikk til og med låne en videofilm av Helsesøstra på Helsestasjonen, som inneholdt mange tips om hvordan man skal få barn til å sove. Men ingen av tipsene fungerte på mitt barn. Men da jeg tilslutt endret mine holdninger til problemet, var det ikke lenger et problem.

Hvor mye energi bruker du på å bekymre deg over at du ikke har nok energi?

Vi har en kraft og styrke i oss til å styre mye mer over livet vårt og hvordan vi har det, enn det vi er klar over. Og det er den kraften og styrken denne ukens affirmasjon skal hjelpe oss og gi tillit til:

 

 

Når man står ovenfor situasjoner man ikke føler man rår over, er det lett å føle seg maktesløs. Men du rår ALLTID over hva du føler, mener og tror om situasjonen du er i. Derfor er du aldri maktesløs i virkeligheten.

 

Klem fra Turid

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: