Hvorfor "Å hoppe før du er klar" fungerer dårlig for oss høysensitive!

Når vi bygger business er det mye vi må mestre, fordi jobben som coach eller terapeut innebærer mange flere roller enn selve jobben som coach eller terapeut. Skal du få mange kunder innebærer det bl.a mye SYNLIGHET. Det betyr at man må våge å vises, ta plass, selge seg selv, i tillegg til å forstå hvordan de elektroniske systemene fungerer og brukes i dette arbeidet. Det kan være ganske krevende å mestre denne biten av jobben, og det finnes mange anbefalinger om HVORDAN man kan mestre den. Men ikke alle disse anbefalingene fungerer like bra for oss høysensitive. Kanskje har du hørt noen av disse uttrykkene før? "Du må hoppe før du er klar", "Du må hoppe uten sikkerhetsnett", "Du må push deg selv ut av komfortsonen". Hvor mange ganger har du prøvd? Kanskje klarte du det for en liten periode, men så ble prisen for høy og du måtte trekke deg tilbake igjen?

Det er akkurat som om vi høysensitive har en innebygd "forsterker" i oss. Den gjør at vi opplever alt mye sterkere enn andre, spesielt det følelsesmessige. Det betyr at den utryggheten man føler på når man beveger seg ut av komfortsonen, den opplever vi sterkere. Det koster oss mer energi enn det koster de andre å bevege seg ut av komfortsonen. Det betyr ikke at vi aldri kan gå ut av komfortsonen, for det tror jeg de fleste av oss gjør ganske ofte. Men vit at prisen du betaler for dette er vesentlig høyere, så det blir helt feil om du sammenligner deg med en som ikke er høysensitiv. Når vi prøver å bygge business på denne måten, vil vi stadig oppleve at motet forsvinner underveis. Vi ender opp med skippertak-metoden! Vi står på og pusher oss utenfor våre grenser en periode, så må vi trekke oss tilbake og bygge oss opp igjen før vi pusher oss ut i en ny periode. Kan du kjenne deg igjen i denne metoden?

Vi høysensitive er tjent med å ta oss tid til å bygge opp en trygg og stødig grunn-plattform vi kan stå på. Denne plattformen inneholder "troen på oss selv" og "troen på det vi jobber med". Det gir oss en trygghet som gjør at vi utvider komfortsonen, istedenfor å pushe oss ut av den. Vi trener oss til å "vokse" inn i nye roller, istedenfor å "pushe" oss inn i dem. Det tar litt lengre tid å bygge business på denne måten, men det blir en mer solid og grundig business hvor du står trygt og støtt i det du gjør. Er det ikke en slik hverdag du egentlig ønsker deg?