Er du i TROSSalderen?

Vi står nå foran innkjøringa til julestria. Jeg vet noen gruer seg litt til den, spesielt når kroppen ikke makter å være med på alle «pliktene». Jeg har jo tidligere skrevet om viktigheten av å lytte til kroppen. (Les også: En viktig endring for å få tilbake energien!) Trossalderen som jeg skriver om idag, handler også om å lytte. Ikke bare til kroppen, men også til den guidingen Universet sender oss. Jeg tror jo at alt skjer av en grunn, og at vi bør lytte til denne «grunnen».

I online-kurset Livet Elsker Deg, trener vi på å ha tillit til at «Universet er et vakkert sted som vil meg vel». Det er en tankegang som hjelper oss å se litt «bredere» enn det vi normalt gjør. Vi har så lett for å skape oss fasiter på hva vi trenger og hvordan vi trenger det. Disse fasitene strider ofte i mot det Universet prøver å fortelle oss. Når vi jobber MOT Universet, må vi ofte kjempe og slite mye mer for å oppnå det vi ønsker. Og resultatet blir ofte dårligere enn om vi fulgte Universets guiding.

girl-1724283_640

For meg pleide denne kampen å starte allerede i forberedelsene til julebordet. Jeg hadde jo aldri noe å ha på meg, så jeg MÅTTE jo ha et nytt antrekk! Og jeg har en sterk vilje, så jeg ga meg ikke før jeg fant et nytt antrekk. Problemet var at jeg ofte endte opp med å tråkke byen rundt på kryss og tvers i flere timer, for så å gå tilbake til den første butikken og kjøpe det første antrekket jeg hadde sett meg ut, men nå fullstendig utslitt. Andre ganger endte det opp med et «panikk-kjøp», dvs en kjole som kun ble brukt denne ene kvelden og senere stuet bort lengst inne i klesskapet (og som jeg gjerne hadde betalt alt for mye for). Når jeg TROSSET igjennom min vilje, ble løsningene dårligere.

Når jeg begynte lytte til den guidingen Universet sender meg, begynte jeg å løsne opp i disse fasitene mine. Isteden for at jeg MÅ ha et nytt julebords antrekk, så kan jeg spørre meg selv; skal tro om jeg trenger et nytt antrekk til julebordet? Noen ganger kan det da dukke opp et bildet i hodet mitt av et antrekk som allerede henger i klesskapet mitt. Så jeg skjønner at jeg IKKE trenger et nytt antrekk.

Andre ganger ender jeg ut på shopping. Men nå lytter jeg til denne guidingen mens jeg er ute å shopper. Jeg går kun i et begrenset antall butikker (5-6 butikker), og kjenner på om det er noen av antrekkene som virkelig treffer meg. Hvis jeg ikke finner noe, så er det en beskjed fra Universet, og jeg kan slutte å lete. Også vet jeg jo at «Universet er et vakkert sted som vil meg vel», noe som betyr at det er meningen at jeg skal se bra ut på julebordet. Når jeg stoler på det, så begynner det å skje positive «tilfeldigheter» i livet mitt. Jeg blir «tilfeldigvis»  oppmerksom på et vakkert skjerf, smykke, eller noen lekre sko, som passer utmerket til et antrekk jeg allerede har hengende i skapet. Som får en helt ny look med det nye skjerfet, eller hva enn jeg endte opp med å kjøpe. 

Når jeg slutter å trosse igjennom min vilje/mine fasiter, og bare  har tillit til det Universet viser meg, så oppnår jeg mer flyt i livet mitt, og jeg bruker mye mindre energi på det jeg gjør. Og ender oftere opp med løsninger som er mye mer geniale enn de jeg finner på selv.

Dette er bare  ett eksempel på hvordan man kan «spare energi» i julestria. Juleforberedelsene består ofte av mange flere aktiviteter. Ting vi føler at vi MÅ rekke. Utfordre dine fasiter, med å stille deg spørsmålet om du faktisk MÅ alle  disse tingene? Og tillat Universet og vise deg noen nye veier, som ofte er enda mer geniale (og energigivende) enn de du har funnet selv.

Ønsker deg ei flott førjulstid!

Klem Turid

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: