En viktig endring for å få tilbake energien!

Det jeg skriver om idag er en av de viktigste og mest grunnleggende endringene jeg gjorde i livet mitt for å få tilbake energien min igjen. Og her er et bilde av det som ble min bestevenn i denne prosessen:

tavla

Jeg tror at uansett hvor slitne vi er, så har vi allikevel en og annen dag som er bedre enn andre. Dager hvor vi har energi til å gjøre litt mer. På slike dager ville jeg gjerne ta igjen alt jeg ikke greide å gjøre på andre dager, og endte ALLTID opp med å gå på en smell igjen (til min store frustrasjon).

Når vi blir utbrente eller er på vei mot utbrenthet, så er det som oftest fordi vi har presset oss selv altfor hardt, altfor lenge. Når vi blir slitne, er det kroppen vår sin måte å si ifra til oss om at nå må vi roe ned. Når vi blir utbrent, så er det fordi vi har IGNORERT denne kommunikasjonen med kroppen vår, og bare fortsatt å presse på uten å ta hensyn til dens signaler. Utbrenthet TVINGER oss til å roe ned. Når vi selv ikke tar ansvar, så tvinger kroppen vår oss til å gjøre det, fordi den fungerer HELT UTMERKET og er vår gode venn som vet vårt beste. Når vi gjør som den sier, så får vi gode dager. Men om vi ikke gjør noen viktige endringer med livet vårt, som innebærer å LYTTE til kroppens signaler, så går vi på en ny smell igjen.

Min bestevenn i denne prosessen er som du ser ei tavle som viser ALLE ukedagene, og 4 uker omgangen. Denne tavlen var for meg nyttig på mange måter.

1. Den gav meg en god oversikt over alle gjøremål jeg og resten av familien hadde. Da slapp jeg stresset med å prøve å huske alt jeg/vi skulle ha gjort, og jeg slapp frykten for å glemme noen gjøremål. I tillegg fikk jeg SE når jeg hadde fri, så jeg kunne hvile. Før jeg fikk denne tavlen, så merket jeg ikke når jeg hadde fri, tror jeg brukte denne fritiden til å være frustrert over alt jeg hadde å gjøre, og hvor lite energi jeg hadde til å gjøre det. Men nå kunne jeg begynne å nyte fritiden isteden.

2. Det neste jeg brukte tavlen til, var å planlegge inn mere hviletid i livet mitt. Det er så lett å si JA til andre, når man ikke har noen andre planer den dagen. Jeg hadde ikke samvittighet til å si NEI til et møte eller en dugnad e.l, når jeg visste at jeg ikke hadde noen andre gjøremål. Det føltes ikke som grunn god nok å si NEI fordi jeg er sliten. Men når jeg begynte å lytte til kroppen min forsto jeg hvor mange hviledager i uken jeg trengte. Også kunne jeg planlegge inn det i kalenderen. Når jeg så fikk spørsmål om å komme i et møte, eller annet. Kunne jeg nå si Nei, beklager! Jeg er opptatt denne kvelden.

Det er INGEN andre som tar ansvar for energien vår, og hva vi bruker den til. Den er 100% vårt eget ansvar! Selv om det sikkert finnes 1000-vis av meninger der ute om hva du BURDE bruke den til. Det er bare du som bor i kroppen din, og vet hvordan den har det. Det er bare DU som kan kjenne HVA den trenger. Og det er derfor du som må sette disse GRENSENE for hva den klarer akkurat nå. Denne tavla hjalp meg å sette disse grensene.

Ønsker deg en god dag!

Klæm fra Turid

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: