Du skal elske din neste som deg selv

dinneste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men hva om man har sluttet å elske seg selv?

Tenk om dette bibelsitatet ikke er noe Gud BER oss om å gjøre, men at det faktisk er en «mekanisme» vi er blitt SKAPT med? At vi ALLTID går rundt å elsker vår neste som oss selv, enten vi er det bevisst eller ikke. Hva skjer da om vi slutter å elske oss selv? Hva er det da vi sprer til de rundt oss?

Selvkjærlighet er noe av det viktigste vi kan jobbe med i dette livet.

Jeg tror at måten vi behandler de rundt oss på, alltid gjenspeiler det vi føler om oss selv. Kanskje har vi noen sider vi er veldig stolte av og verdsetter høyt, men så har vi også noen sider vi setter mindre pris på. Alle mennesker vi møter på vår vei, gjenspeiler noen av disse sidene ved oss. Noen gjenspeiler sider vi verdsetter, og de trives vi godt sammen med. Mens andre gjenspeiler sider vi helst ikke vil bli minnet om at vi har, og de kan det være vanskelig, ja av å til smertefullt å omgås. Derfor behandler vi menneskene vi møter ulikt.

Det er akkurat som om noen mennesker vi møter, pirker borti noen indre sår vi har. Ved å reparere disse sårene, øker vi selvkjærligheten vår. Og det blir enklere å møte dem på en sterk og verdig måte. Det som jeg syns er så deilig med det, er at vi IKKE er avhengig av at ANDRE må forandre seg, for at VI SELV skal få det bedre. Det er DU som styrer hvordan DU vil ha det.

Kan vi få forhøy selvkjærlighet?

Kan man ende opp med å bli selvgod, hvis man får forhøy selvkjærlighet? Kjærlighet er veldig positivt og har en energigivende innvirkning på de rundt oss. Selvgodhet er mer negativt ladet og virker energitappende på de rundt oss. Jeg mener selvgodhet kommer av mangel på kjærlighet. Det er en rolle vi går inn i når selvkjærligheten er for lav. En rolle man trenger for å heve seg over andre, fordi man ellers føler så liten. Når selvkjærligheten øker, forsvinner dette behovet. Behovet for å prøve og være noe forsvinner, man bare ER. Selvkjærligheten er grunnmuren i livet vårt, som får oss til å stå trygt og stødig i alle utfordringene man møter i livet.

Skjermbilde 2015-10-20 kl. 13.54.22

 

 

 

 

 

 

 

 

Min oppfordring til deg er:

Jobb med selvkjærligheten din, for du elsker din neste som deg selv!

 

En hjertelig hilsen fra

Turid H Olsen

Base liten

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: