Du er verdig å bli elsket!

Jeg ble så inspirert til å skrive denne bloggen da jeg i Aftenposten leste historien til den 16 år gamle skoleflink jenta som savnet flere klemmer. Hun føler seg både utrygg, uønsket og verdiløs. Og hun ønsket at noen bare kunne SE hvordan hun hadde det, og bare gi henne en varm og god klem. Anbefaler deg å lese hele historien hennes, du finner den her. 

Skjermbilde 2014-04-16 kl. 17.02.57

Hun er nok langt fra den eneste som føler det slik. Og jeg skriver derfor i denne bloggen om viktigheten av å verdsette DEN VI ER og DET VI GJØR. Vi er alle skapt slik at vi liker å mestre. Vi liker å utvikle oss. Vi vokser mentalt når vi mestrer og utvikler oss. Det er en god følelse.

Dessverre finnes det endel oppfatninger om at det å lete etter feil, og rette opp disse er det som utvikler oss. At det å ALDRI bli helt fornøyd med egne prestasjoner, er det som fører oss fremover. Noen tror til å med at det å kritisere er motiverende. Men det eneste man til slutt ender opp med er å føle seg verdiløs. Hva er vitsen med å prestere? Det blir jo ikke verdsatt allikevel. Det blir vanskelig å finne motivasjon for videre arbeid, energien forsvinner.

Når alt kommer til alt så tror jeg det vi alle higer etter å oppnå er nettopp det å bli verdsatt for den vi er, bli akseptert for den vi er. At man får annerkjennelse for det man gjør, at det vi gjør blir verdsatt. Dette er «batteri laderen» vår, som gir oss energi og inspirasjon til å fortsette.

Når jeg leser historien til denne jenta, får jeg så VELDIG lyst til å gi henne en sikkelig varm og god klem. Og det gjør kanskje du også? Men er det fordi hun er skoleflink vi får lyst til å gi henne denne klemmen? Er det fordi hun får 5 ere og 6 ere på prøvene vi får lyst til å gi henne en klem? Om hun fikk 2 er på neste prøve, ville vi fått mindre lyst til å gi henne en klem da? Nei, det er jo pga personen hun ER at vi får lyst å gi henne en god klem. Og dette er så mye enklere å SE når det IKKE gjelder oss selv.

Når vi står midt oppi det selv, tror vi ofte at vi er nødt til å prestere så mye for å bli likt, og når man ikke makter å prestere lenger greier vi ikke selv å forstå HVORFOR noen skal kunne verdsette oss.

Det finnes en medisin mot dette, og eneste bivirkningen på denne medisinen er at du blir en veldig god og energisk utgave av deg selv.

 

Skjermbilde 2014-12-13 kl. 20.31.07

 

Som jeg har nevnt i tidligere blogger, det vi forteller oss selv mange nok ganger vil vi tilslutt tro på. Du føler deg verdiløs fordi du er blitt behandlet verdiløst så mange ganger at du har begynt å tro på det. Medisinen er å fortelle deg selv: «JEG ER VERDIG Å BLI ELSKET!» Fortelle deg det så mange ganger at du tilslutt begynner å tro på det. Se deg gjerne i speilet også når du sier det.

Etterhvert vil du forstå hvor absurd det er at du faktisk har gått rundt å trodd du IKKE var verdig å bli elsket. Og da kan det være godt å tilføye denne setningen: JEG TILGIR MEG SELV FOR AT JEG IKKE TRODDE JEG VAR VERDIG Å BLI ELSKET. 

Om du ikke er vant til å bruke affirmasjonssetninger, som de kalles. Kan det kanskje høres litt merkelig ut at dette virkelig fungerer. Men slik setninger healer noen sår i oss. Og de blir til slutt en sannhet for oss. 

Stoooor klem fra Turid

Base liten

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: