Du er verdifull, og bra nok akkurat slik du er!

Gi deg selv en vakker start på det nye året! Forstå hvor VERDIFULL du faktisk er!

multitask

Det er lett å bli overveldet og føle seg utilstrekkelig i et samfunn hvor det er SÅ enkelt å dele om seg med sine prestasjoner. Det er imponerende hvor mye noen mennesker rekker å gjøre i løpet av en dag. Man skulle nesten tro de hadde fått tildelt flere timer i døgnet enn mange andre. De rekker å rundvaske huset, bake kaker, lage kreativ kunst og gå på venninne cafe, i tillegg til å ta seg av både 3 og 4 barn på en og samme dag…………………….. Puuhhhh! Alle har vi NOE vi er gode på, vi er alle skapt med evner til å utføre noe verdifult. 

verdifull

 Albert Einstein har sagt mye klokt, og disse visdomsordene er intet unntak. » Try not to become a man of success, but try rather to become a man of value». Suksess er et resultat av noe som er gjort, og som ble verdsatt. Å bli en suksess er egentlig jakten etter å utgjøre en betydning, gjøre noe av verdi. Men fordi vi verdsetter ulike ting, vil det også variere HVA vi deffinerer som suksess.

Mange gjør idag stor suksess innen finansbransjen. Unge ambisiøse mennesker kommer inn i bransjen, høyt utdannet. Selger massevis av finansprodukter og klatrer i gradene med høye lønninger. For dem er dette suksess, for dette er noe de verdsetter høyt. Og det er så absolutt en viktig bransje, som hjelper oss på  viktige områder i livet vårt.

Selv jobbet jeg i finansbransjen i 11 år, og måtte gjenneom en periode med utbrenthet før jeg kom til den erkjennelsen at jeg overhodet ikke er interessert i hverken tall, økonomi eller finansprodukter. Det å gjøre det bra i denne bransjen gav meg ikke en følelse av suksess, for den stemte ikke overens med mine verdier. Jeg følte ikke jeg utgjorde en verdifull jobb. Å jobbe med mennesker og kjærlighet er det som har høyest verdi for meg. 

Det er slike oppvåkninger man får, når man flytter fokus fra suksessfull til verdifull. Så hva kan du gjøre idag, som får deg til å føle deg verdifull? Hva kan du gjøre imorgen som får deg til å føle deg verdifull? Det er når vi gjør verdifulle handlinger at vi bygger opp vår selvfølelse/selvkjærlighet. Det er da vi bruker av det store pontensialet vi alle har i oss. Og det er da vi utvikler oss på områder som er meningsfulle for oss, og som kan gjøre oss stolte av oss selv!

verdifull2

 

Det er flere måter å jobbe med selvfølesen/selvkjærligheten på. Vi tror nemlig på det vi forteller oss selv. Det er derfor jeg ELSKER affirmasjonssetninger. Det er positive setninger som vi gjentar for oss selv til vi tror på dem. Og dette er en av mine favoritter: JEG ER VERDIFULL, OG BRA NOK AKKURAT SLIK JEG ER! Slike setninger kan man bruke til å heale indre sår. Du har kanskje opplevd å bli behandlet verdiløst? Lukk øynene og tenk tilbake til en slik situasjon, og fortsett å fortelle deg selv JEG ER VERDIFULL, OG BRA NOK AKKURAT SLIK JEG ER. Se for deg at du sier dette høyt til den som behandlet deg verdiløst. Se for deg at du sier det flere ganger, på en stadig mer og mer overbevisende måte. 

På denne måten kan du få healet indre sår du har fått, og ta tilbake kraften din!

Med dette ønsker jeg deg en verdifull start på det nye året!

Klæm fra Turid

Base liten

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: