Personvernerklæring

Hvem vi er

Min nettstedsadresse er: http://turidholsen.no

Hva behandles og hvordan henter jeg inn data

Persondata

Noen personopplysninger henter vi inn frivillig, dvs bruker legger igjen personopplysninger slik at vi kan levere informasjon på epost, samt bestilte produkter og tjenester. Noen personopplysninger er vi pliktig til å hente inn og oppbevare i henhold til gjeldende regelverk. (F.eks regnskapsbilag er lovpålagt i henhold til bokføringsloven). Vi henter inn personopplysninger i all hovedsak via kontaktskjema på nettsider, e-post, telefon, tekstmelding og meldinger via sosiale medier. Annen form for kommunikasjon kan også forekomme.

Merk at behandling av personopplysninger i relasjon til spesifikke tjenester og produkter kan være regulert i egne avtaler som er tilgjengeliggjort på de spesifikke produkt-sidene. Fra tid til annen gjennomfører jeg også bruker- og kundeundersøkelser for å få en bedre forståelse for behovene til mine kunder. Jeg vil bestrebe meg på å fortelle deg om hvordan jeg bruker opplysningene.

Turid H Olsen verken henter inn, registrer eller behandler sensitive personopplysninger.

Kommunikasjonsdata

Jeg lagrer kommunikasjons opplysninger, det vil si kommunikasjon du sender meg via kontaktskjemaet på nettsiden, epost, tekstmeldinger, meldinger i sosiale medier eller poster i sosiale medier eller kommunikasjon via andre kanaler. Jeg behandler disse dataene for å kommunisere med deg og for å holde oversikt over tidligere og pågående kommunikasjon.  

Deling av personopplysninger med andre

Noe deling av personopplysninger er nødvendig (noen også pliktig) for å kunne drifte min virksomhet. Dette vil typisk være IT leverandører (f.eks webhotell, e-post , programvare og skybaserte tjenester), regnskap/revisjon, rådgivning og lovpålagt rapportering til myndigheter.

Mine nettsider er hostet av Host1. I tillegg benytter jeg databehandlingstjenestene til:

  • New Kajabi
  • WordPress
  • Zoom
  • Skype
  • Stripe
  • Google

Listen over hvilke databehandlingstjenester jeg bruker, er ikke konstant da jeg stadig tester ut nye markedsføringsstrategier og metoder. Jeg benytter anerkjente leverandører og gjør det jeg kan for å undersøke at alle databehandlingstjenestene jeg benytter følger GDPR-lovgivningen.  

Sikring av personopplysninger

 Jeg tar sikkerhet på alvor og ivaretar personopplysninger på best mulig måte slik at uvedkommende ikke får innsyn eller har mulighet til å endre og påvirke personopplysningene. Jeg benytter kun anerkjente IT leverandører og programvare.  

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Innsyn og retting

I henhold til personopplysningsloven §18 har du krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til turid@turidholsen.no. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningslovens § 27.  

Oppbevaring og sletting

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

I henhold til personopplysningsloven §28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Jeg lagrer personopplysninger om kunder i henhold til den enhver tid gjeldende norske/europeiske lovgivning. Du kan når som helst kreve sletting av all personlig informasjon jeg har om deg, med unntak av opplysninger jeg er nødvendig eller pliktig til å oppbevare i tråd med gjeldende regelverk, f.eks bokføringsloven.

Om du på noe tidspunkt ikke ønsker å motta eposter fra oss lenger, klikk avbestillings-link som du som finner nederst i hver e-post du mottar fra meg. Ønsker du å bli slettet fra alle mine registre, send meg en e-post på turid@turidholsen.no